Ik ben Lucien Huybrechts en mijn kennel "Van de Samaika" bestaat ondertussen 40 jaar !  Ik woon in het Kempische dorpje Dessel.

Onze eerste Berners destijds noemden wij SAMmy (vom Wiedershoven) en onze tweede hond was MAIKA (du Champs des Treffes).  Zo ontstond de kennelnaam "Van de Samaika" die in 1982 door de FCI (Fédération Cynologique International) werd toegekend.  Deze is sindsdien officieel geregistreerd op naam van Lucien Huybrechts door de KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus).

Ik woon op de Boeretangsedreef waar rust en bossen mijn gezellig huisje omringen.  Berners zijn altijd mijn grote hobby en passie geweest en tot op heden is dat ook niet anders.  Ik doe er daarom ook alles aan om als bescheiden liefhebber-fokker dit mooie ras in ere te houden !

Door mijn jarenlange ervaring fok ik op een verantwoorde manier gezonde Berner Sennenhonden.  Dit wil zeggen dat ik enkel outcross-combinaties doe met in meerdere generaties HD-vrije (A of B) en ED-vrije (ED:0/0) honden.  In de bloedlijnen van onze honden zitten dus geen verwante ouderdieren en ik ben altijd op zoek naar de beste Europese outcross-bloedlijnen.

Hierdoor hebben we bereikt wat we willen nastreven, namelijk een gezonde Berner met een evenwichtig karakter, betrouwbaar en vriendelijk.  Ze zijn echter voldoende waaks en hebben een ouderwetse, stevige bouw.  Berners die zonder problemen 10 jaar of ouder worden - dat bewijzen ook onze nakomelingen.

In onze kennel zijn er door de jaren heen verscheidene kampioenen geboren.

De Berner is een fantastische en heel lieve familiehond met prachtige driekleurige aftekeningen.  Het is een imposante en bijzonder mooie hond, massief gebouwd met krachtige bone.  Zijn verschijning dwingt respect en bewondering af.  Het was dan ook als dierenvriend niet moeilijk om op hem stapelverliefd te worden.  Het is een liefde die zoals je verder op onze site zal zien, nooit meer over is gegaan en altijd zal blijven duren.

Wie is je trouwste kameraad en staat altijd voor je klaar. Wie is altijd blij als hij je ziet, in vreugde, blijdschap en verdriet. Wie geeft je nooit een koud gevoel en maakt je leven tot een doel. Wie haalt je altijd uit de put als je weer eens bent ingedut. Wie heeft al deze eigenschappen en houdt van grollen en grappen. Wie geeft je nooit een grote mond, juist dat is je beste vriend, die moedig is, niet laf, die voor je wil vechten.  Je hond

© Van de Samaika (Lucien Huybrechts) - Webdesign & maintenance: www.dogsite.be