Puppy's - Puppies - Chiots - Welpen

EEN VOLGEND NESTJE ZAL GEBOREN WORDEN ROND FEBRUARI 2023 - TIJDIG RESERVEREN IS VERSTANDIG !
samaika@telenet.be of +32 (0)479/93 77 78

OUR NEXT LITTER WILL BE BORN AROUND FEBRUARY 2023 - IT'S WISE TO MAKE A PUPPY RESERVATION ON TIME !
samaika@telenet.be or +32 (0)479/93 77 78

Maximum twee keer per jaar fokken wij een nestje Berner Sennenpups uit HD en ED vrije ouders.  Wij fokken enkel volgens de reglementen van de Belgische Sennenhonden Club (BSC) en met stamboom Sint-Hubertus (FCI).

Onze puppy's zijn 4 keer ontwormd, ze hebben een Europees paspoort met gezondheidsverklaring.  Ze zijn ingeënt en gechipt. De ouders van de pups zijn DNA gecertificeerd.  De pups worden ook geregistreerd in de database bij Dog ID.  Wij geven u een goede begeleiding mee en staan voor 100 procent achter onze pups en achter de mensen die ons hun vertrouwen geven.  Wij geven ook een jaar garantie.

Wanneer de puppy's op acht weken het nest verlaten hebben ze bij ons al een prima inprenting en socialisatie gehad.  Ze hebben dan ook al heel wat meegemaakt.

Voor alle vragen of advies kan je steeds bij ons terecht.

Van puppy tot puber

De puppy

Vanaf de derde tot de twaalfde week leert de pup zijn soortgenoten (mensen) kennen en ermee omgaan. Dit is de
socialisatieperiode. Wat hij in deze periode leert en ervaart is bepalend voor zijn toekomstig sociaal gedrag.

Wen uw berner puppy aan andere mensen, kinderen, postbodes.Doe hem nu en dan een halsbandje aan.

Wen hem voorzichtig aan elektrische apparaten, auto's en andere honden.  Borstel uw berner sennen pup elke dag, of betast hem terwijl u hem vasthoudt.  Onderzoek dagelijks oren, ogen, tanden, de onderkant van zijn poten en onder zijn staart.

Zo leert de pup dat u hem mag vasthouden zonder dat het bedreigend is. Laat ook anderen dat doen.  Zo bereidt u de pup voor op dierenartsenbezoek.  Misschien is er in uw buurt een hondenschool met puppytraining.

De puber

Tot ongeveer zijn zesde levensmaand bestempelt uw pup u vanzelfsprekend als roedelleider, op u vertrouwt hij.
In de puberteitsperiode gaat het gedrag van uw pup stilaan veranderen.  Wanneer de (uw) regels die gelden in zijn roedel niet consequent toegepast worden zal de puber de rangorde in vraag stellen.

Meer en meer zal uw jonge hond de andere leden van de roedel testen om zijn positie te verstevigen.  De bevelen (zit, af) die met veel geduld werden aangeleerd worden genegeerd.  Ga niet schreeuwen en zeker niet slaan.  Probeer geduldig te blijven, en laat de hond het bevel uitvoeren dat u hem gegeven heeft, al moet u dat honderd keer herhalen.

Wees kordaat en consequent! Laat u hem echter zijn zin doen dan bent u in de ogen van uw hond een zwakke roedelleider.

Vooral wanneer u uw hond bij u roept, kan hij doen alsof hij u niet gehoord heeft. Wat hij wil bereiken is eigenlijk dat u naar hem toegaat, wat in hondentaal betekent dat u zich onderwerpt aan zijn wil.  Geef vooral niet toe en blijf uw hond roepen tot hij komt.  Lok hem eventueel met een koekje en geef het hem als beloning wanneer hij na veel getreuzel toch komt.

Het "speels bijten" in baasjes hand: wat uw pup indertijd speels bedoelde kan hij nu aanwenden om op te klimmen in de
rangorde.  Geef uw berner pup een kordate berisping (foei, genoeg) wanneer hij probeert in uw hand te bijten.  Leer uw hond tijdens het wandelen om mooi naast uw linkerbeen te lopen.

Ga steeds als eerste door een smalle doorgang. Een roedelleider gaat steeds als eerste op verkenning.  Bewijs uw jonge hond dat u uw taak als roedelleider aankan.  Geef uw hond te eten nadat u gegeten heeft.  Geef nooit toe aan bedelen aan tafel.

Zorg ervoor dat u bij het spelen met uw hond steeds de leiding hebt. Bepaal wanneer wel en wanneer niet wordt gespeeld.  Laat de hond enkele spelletjes winnen, maar zorg ervoor dat u bij het laatste spel de absolute winnaar bent.
Een hondenschool is een ideale plaats om uw puber verder te socialiseren.

Heel veel geluk en plezier toegewenst met je nieuwe puppy!

Puppy foto's

© Van de Samaika (Lucien Huybrechts) - Webdesign & maintenance: www.dogsite.be