Berners samaika kane


Samaika kennel voorstellen.

Puppy info Klik hier


MENU
Home

Welkom

Onze berners

Puppy info

Puppy foto's

Contact

Rasinfo

Opvoeding

Gezondheid Berner


Berner als trekhond

Kampioenen

Links


De 4 Zwitserse sennen
          lias kop


fci logo

kmsh logo


MENU
Home

Welkom.

Onze berners

Puppy info

Puppy foto's

Contact

Rasinfo

Opvoeding

Gezondheid Berner

Berner als trekhond

Kampioenen

Links

De 4 Zwitserse sennen

Berner sennen honden sinds 1982! Wederzijds vertrouwen en eerlijkheid komen bij ons op de eerste plaats!   

Mezelf even voorstellen  
Beste mensen, ik ben Lucien Huybrechts. Mijn kennel(van de Samaika)bestaat al meer dan 30 jaar!!Ik woon in het kempische dorpje Dessel.
Onze eerste berner destijds noemden wij SAMmy(vom Wiedershoven) en onze tweede hond was MAIKA(du champs des treffles).
Zo ontstond de kennelnaam van de SAMAIKA deze kennelnaam werd in 1982 toegekend door het FCI (Federation Cynologique International) en is sindsdien officieel geregistreerd op naam van Lucien Huybrechts door de KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus).
 
Kane show
Ik woon op de Boeretangsedreef waar rust en bossen mijn gezellig huisje omringen. Berners zijn altijd mijn grote hobby en passie geweest en tot op heden is dat ook niet anders.
Ik doe er daarom ook alles aan om als bescheiden liefhebber fokker, dit mooie ras in ere te houden.
email:samaika@telenet.be gsm:0479-93-77-78


Door mijn jarenlange ervaring, fok ik op een verantwoorde manier gezonde berners d.w.z geen verwante ouderdieren dus altijd outcross combinatie's, en in meerdere generaties HD vrij(A of B) en ED vrij(0/0). Daarom zoeken we ook regelmatig naar de beste Europese outcross bloedlijnen.

Hierdoor hebben we bereikt wat we nastreven, namelijk een gezonde berner met een evenwichtig karakter, betrouwbaar en vriendelijk, echter voldoende waaks, en met een ouderwetse stevige bouw. Berners die zonder problemen 10 jaar of ouder  worden, dat bewijzen ook onze nakomelingen.

In onze kennel zijn er door de jaren heen verscheidene kampioenen geboren, momenteel hebben wij onze machtige Kane  Het is een prachtige compacte jonge reu die al meerdere malen 1 Uitmuntend behaalde in de tussenklas en openklas en beste reu werd op de Internationale show te Eindhoven en in Luik met CAC-CACIB. In Genk werd hij in 2014 beste van het ras, BOB en 3 de beste van Groep 2.


kim en kane

Bij ons gaat het om pure hobby, shows, kartrekken, training, en aan vele activiteiten meedoen.

                                             
De Berner is een fantastische en heel lieve familiehond met prachtige driekleurige aftekeningen. Het is een imposante en bijzondere mooie hond, massief gebouwd met krachtige bone. Zijn verschijning dwingt respect en bewondering af. Het was dan ook als dierenvriend, niet moeilijk om op hem stapelverliefd te worden. Het is een liefde die zoals je verder op onze site's zal zien nooit meer is over gegaan en altijd zal blijven duren.

Als je deze lieverd in zijn ogen kijkt ben je verloren
  kane ogen   

                                               
Wie is je trouwste kameraad en staat altijd voor je klaar. Wie is altijd blij als hij je ziet, in vreugde blijdschap en verdriet. Wie geeft je nooit een koud gevoel, en maakt je leven tot een doel, Wie haalt je altijd uit de put als je weer eens bent ingedut. Wie heeft al deze eigenschappen en houd van grollen en grappen. Wie geeft je nooit een grote mond, juist dat is je beste vriend, die moedig is, niet laf, die voor je wil vechten je Berner sennen hond.  
Lyn