Berners samaika kane

De 4 Zwitserse sennenhonden

MENU
Home

Welkom

Onze berners

Puppy info

Puppy foto's

Contact

Rasinfo

Opvoeding

Gezondheid Berner

Berner als trekhond

Kampioenen

Links

De 4 Zwitserse sennen
Sennenhond betekent letterlijk Boerderijhond en die naam komt uit Zwitserland,dus overduidelijk dat deze sennenhonden vroeger er op de boerderij heel nuttig werk verrichten. Ze zijn met hun vier, de drie kortharige en één langharige, voor mij is de mooiste van de vier natuurlijk de Berner sennenhond.

De 4 soorten Zwitserse sennenhonden.


            De Berner                                  De Grote zwitser                        De appenzeller                    De entlebucher
Quit

Appenzeller entlebucher


De Berner sennenhond, berner verwijst naar het kanton Bern waar hij oorspronkelijk werd gefokt,de berner is de enige langharige en daarom voor de liefhebbers ook de mooiste van de vier,en een echte aanhankelijke flodderkont. Hij is waakzaam,maar zeker geen overdreven blaffer. Hij kan ook lekker eigenzinnig zijn, heerlijk vind ik dat.


De Grote zwitserse sennenhond, is een echte krachtpatser,ongelooflijk hoe sterk die is. Ik heb meer dan 10 jaar actief met de berner sennen in de kar aan parcoursexamens en demonsraties meegedaan bij de Vlaamse trekhonden vereninging, en het viel echt op dat er van de Grote zwitser veel meer kracht uitging.


De Appenzeller sennenhond werkte op de boerderij in alle weersomstandigheden, het is een keiharde werker,heel aanhankelijk en een prima waker.


De Entlebucher sennenhond is de kleinste van de 4 sennenhonden en komt uit het dorp Entlebuch in Zwitserland vandaar zijn naam, het is ook daar dat hij oorspronkelijk werd gefokt, hij is de kleinste van de 4 sennenhonden.